Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Linguine
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)
80 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
50 gram
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Rode ui
½ zakje(s)
BBQ-rub
1.5 stuk(s)
Pruimtomaat
¼ el
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de helft van de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de courgette goudbruin en gaar is (zie Tip).
Tip: Houd de courgette goed in de gaten - de baktijd is sterk afhankelijk van hoe dik je de courgette snijdt en van de sterkte van je oven.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Breng water aan de kook in een pot. Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de helft van de knoflook 3 - 4 minuten (zie Tip). Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Tip: Garnalen zijn supersnel gaar. Als je ze te lang bakt worden ze taai en hard. Houd de baktijd daarom goed in de gaten.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde sauteerpan op middellaag vuur en fruit de ui en de overige knoflook 1 minuut. Voeg de overige BBQ-rub en de tomaat toe en bak in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de culinaire room toe en roer goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Vind je de saus te dik? Roer dan een scheutje kookvocht door de saus.
Voeg de pasta toe aan de sauteerpan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette en de helft van de garnalen toe. Roer er per persoon: 1 tl citroensap en 1 mespuntje citroenrasp doorheen.
Verdeel de pasta over de borden en leg de overige courgette en garnalen erbovenop. Garneer met de overige citroenrasp naar smaak.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?