
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto
met geroosterde kerstomaten en grana padano
Vandaag bereid je een variant op pesto uit een potje door spinazie, basilicum, grana padano en cashewnoten te mixen tot huisgemaakte spinaziepesto.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
250 gram
Rode kerstomaten
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Vers basilicum
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Spinazie
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Grana padano-vlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
Zelf toevoegen
¾ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng in een ruime pot met deksel water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
- Halveer de kerstomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
- Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

- Leg de rode kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn.
- Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.
- Verwarm een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Bak in dezelfde pan zonder olie de spinazie 3 - 4 minuten, of tot de spinazie helemaal geslonken is.

- Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, de cashewstukjes en de helft van de grana padano-vlokken.
- Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de pasta toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de spinaziepesto naar smaak door de pasta (zie Tip).
Tip: De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag, of op een boterham met kaas en tomatenschijfjes voor lunch.
Weetje: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

- Verdeel de rucola over de borden.
- Schep de pasta erbovenop.
- Schep de kerstomaten erop en besprenkel eventueel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
- Garneer met de overige grana padano-vlokken.