
Vandaag bereid je een variant op pesto uit een potje door spinazie, basilicum, Grana Padano en cashewnoten te mixen tot huisgemaakte spinaziepesto.
90 gram
Linguine
()
125 gram
Rode kerstomaten
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Vers basilicum
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Spinazie
()
10 gram
Cashewstukjes
()
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
()
20 gram
Rucola
¾ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout



Tip: De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag, of op een boterham met kaas en tomatenschijfjes voor lunch.

Weetje: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.