Skip to main content
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde kerstomaten en Grana Padano

4.3
(296)

Vandaag bereid je een variant op pesto uit een potje door spinazie, basilicum, Grana Padano en cashewnoten te mixen tot huisgemaakte spinaziepesto.

:
Veggie
Familie
:
Tarwe
Cashewnoten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Ei
Mosterd
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Selderij
Pinda's
Noten
Sesamzaad

90 gram

Linguine

()

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

()

10 gram

Cashewstukjes

()

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

()

20 gram

Rucola

¾ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3449 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten45.9 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.8 g
Eiwitten25.1 g
Zout0.3 g
Potassium30 mg
Calcium2 mg
Pan
Ovenschaal
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pot met deksel water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
  • Halveer de kerstomaten. Pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes van het basilicum. Pers de citroen uit.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Kerstomaten roosteren
2
  • Leg de rode kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verwarm een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak in dezelfde pan zonder olie de spinazie 3 - 4 minuten, of tot de spinazie helemaal geslonken is.
Spinaziepesto maken
3
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, de cashewstukjes en de helft van de Grana Padanovlokken.
  • Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de pasta toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de spinaziepesto naar smaak door de pasta (zie Tip).

Tip: De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag, of op een boterham met kaas en tomatenschijfjes voor lunch.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Schep de pasta erbovenop.
  • Schep de kerstomaten erop en besprenkel eventueel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige Grana Padanovlokken.

Weetje: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.