Volkoren spaghetti met pangasiusfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren spaghetti met pangasiusfilet

Volkoren spaghetti met pangasiusfilet

met venkel-tomatensaus en vers basilicum

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis
Gluten
Khorasan (tarwe)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat: Vis)

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten, Khorasan (tarwe), Tarwe Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Soja, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2405 kJ
Energie (kcal)575 kcal
Vetten11.3 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten78.2 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels13.9 g
Eiwitten36.4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de ui en puntpaprika in halve ringen. Snijd het basilicum fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Kook water in een pot met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Vis bakken
2
  • Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de vis 3 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde sauteerpan opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de venkel, ui en puntpaprika toe en bak in 5 - 7 minuten gaar.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht per persoon. 
  • Voeg de passata toe, laat 4 - 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de venkel-tomatensaus en meng goed door (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de vis erbovenop.
  • Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon over de borden en snijd de citroen in partjes.
  • Garneer met het verse basilicum en de citroenpartjes.

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.