Skip to main content
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde kerstomaten en pecorino

4.4
(894)

Spinaziepesto is milder dan traditionele basilicumpesto, met een vleugje zoetigheid van de spinazie. De subtiele smaak zal delicate ingrediënten niet overheersen, dus het is een geweldige keuze voor lichtere gerechten zoals vis of pasta.

Labels:
Végé
Famille
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Cashewnoten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode kerstomaten

50 gram

Spinazie

20 gram

Rucola

10 gram

Vers basilicum

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3689 kJ
Energie (kcal)882 kcal
Vetten50.4 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels9 g
Eiwitten24.7 g
Zout1 g
Potassium892.7 mg
Calcium84.2 mg
Iron2.4 mg
Pan
Ovenschaal
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot.
  • Halveer de tomaten en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pot. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.
Spinazie bakken
2
  • Meng in een ovenschaal de tomaten met de ui, de zwarte balsamicoazijn en een flinke scheut olijfolie.
  • Breng flink op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verwarm een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak in dezelfde pan de spinazie 3 - 4 minuten, of tot de spinazie geslonken is.
Pesto maken
3
  • Voeg de spinazie, de knoflook, het basilicum, de cashewstukjes en de helft van de kaas toe aan een hoge kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie en per persoon: 1 el citroensap en 1/2 el kookvocht toe. Meng met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de spinaziepesto naar smaak door de pasta.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Schep de pasta en de geroosterde tomaten erbovenop.
  • Besprenkel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders