Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een zacht Italiaans kaasje

Lasagne komt uit Italië en het zijn hele dunne plakjes pasta. Er zit vaak tomaat en kaas bij. Net zoals bij een pizza! Je doet de lasagne in de oven, zodat de plakjes pasta zacht worden en alle smaken goed mengen.

Labels:
Eenpansgerecht
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½

Knoflookteen

¼

Courgette

150 gram

Champignons

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Passata

1 tl

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

⅓ pak(ken)

Verse lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

50 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

50 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)690 kcal
Energie (kJ)2887 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Zout0 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de courgette in halve plakken
3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne, halve plakken.

4

Verhit de helft van de roomboter in de wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en champignons toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tomatenpassata toe
5

Scheur ondertussen de spinazie klein. Voeg de spinazie bij de wok of hapjespan en laat deze slinken. Voeg de tomatenpassata, bouillon en tijm toe en verhit nog 1 – 2 minuten.

Schenk een dun laagje saus over de lasagnebladen
6

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje groentensaus saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

7

Eindig de lasagne met een laagje saus. Bestrooi met de provolone, pijnboompitten en peper naar smaak.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden en garneer naar wens met een scheutje extra vierge olijfolie.