Lahmacun met gekruid lamsgehakt
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Lahmacun met gekruid lamsgehakt

Lahmacun met gekruid lamsgehakt

met paprika, wortel, courgette en frisse yoghurtsaus

Wist je dat lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, ook veel in Armenië wordt gegeten? Daar noemen ze het lahmajun.

Labels:
Familie
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Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

110 gram

Gekruid lamsgehakt

200 gram

Italiaanse groentemix

25 gram

Biologische volle yoghurt

0.24 tl

Gemalen kaneel

0.08 zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

50 gram

Passata

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Sambal

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)838 kcal
Energie (kJ)3503 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14 g
Vezels5.9 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Cuire
1

Préchauffez le four à 210 degrés. Faites chauffer l’huile de tournesol dans le wok ou la sauteuse et revenir le haché d’agneau 2 minutes à feu moyen-vif en l'émiettant. Ajoutez le mélange de légumes, couvrez et faites cuire 5 à 7 minutes ou jusqu’à ce que les légumes soient cuits.

Préparez les sauces
2

Pendant ce temps, mélangez le yaourt, la cannelle et le curry moulus dans le bol, puis délayez avec 1 cs d’eau par personne. Dans l’autre bol, mélangez le sambal et l’huile d’olive vierge extra. Ajoutez éventuellement plus d'huile d'olive pour corser ou justement adoucir la sauce. Réservez les deux sauces jusqu’à utilisation.

Tip: De smaak van kaneel is vrij sterk en kan overheersend zijn. Voeg steeds een beetje toe en proef tussendoor of het yoghurtsausje op smaak is.

Garnir
3

Disposez les pains plat sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Tartinez-les de passata, puis garnissez-les du mélange de viande hachée et de légumes. Salez et poivrez.

Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met de witte variant meer vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Ook is het rijker aan vitaminen en mineralen, zoals magnesium en ijzer.

Enfourner les pains plats garnis
4

Enfournez les pains plats 5 à 6 minutes ou jusqu’à ce qu’ils soient dorés.

Couper le persil
5

Pendant ce temps, ciselez grossièrement le persil (brins compris).

Servir
6

Servez les pains plats garnis à table avec le persil plat, la sauce au yaourt et l’huile au sambal dans des petits bols séparés. Laissez chacun garnir son lahmacun.