HelloFresh
topBanner
Kruidige kokossaus met kip en courgette

Kruidige kokossaus met kip en courgette

met broccoli-rijst

Balans
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 ml

Kokosmelk

200 g

Broccolirijst

(Kan sporen van allergenen bevatten)

85 g

Zilvervliesrijst

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

2 cm

Verse gember

1 g

Courgette

1 stuks

Komkommer

1 stuks

Knoflookteen

200 g

Kipfilethaasje

2 tl

Chilivlokken

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1477 kJ
Energie (kcal)353 kcal
Vetten9.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels5 g
Eiwitten28 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervlies- en broccolirijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.

2

Kook de zilvervliesrijst 8 -10 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccoli-rijst toe. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipstukjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.

4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Voegde komkommer toe en meng goed zodat de dressing kan intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout (zie TIP).

6

Verdeel de broccoli- en zilvervliesrijst over de borden en schep de kruidige kokossaus erover. Serveer de komkommersalade ernaast.