Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst
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Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

met feta-tomaatsalade

Dit gerecht zit vol groente - met wel 600 g per portie heb je na deze maaltijd al evenveel vitamine C binnen dan je op een hele dag nodig hebt!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

9.9 gram

Verse peterselie, koriander en munt

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

45 gram

Zilvervliesrijst

0.48 tl

Paprikapoeder

0.3 tl

Gemalen kaneel

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Courgette

⅘ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

10 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2567 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers31 g
Vezels5.6 g
Eiwitten22 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 210degrés. Portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole pour le riz. Émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’oignon. Ciselez le persil, la menthe et la coriandre. Coupez la feta en petits morceaux.

Tip: De feta in combinatie met de grote hoeveelheid groente is niet alleen lekker, maar samen zorgen ze ook voor een calciumgehalte van ongeveer 50% van de ADH per portie.

Cuire la farce
2

Faites cuire le riz 17 à 19 minutes à couvert. Égouttez et réservez sans couvercle. Faites chauffer 1 cc d’huile d’olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites revenir l’oignon, l’ail et 1/ 2cc de paprika en poudre et une pincée de cannelle par personne 4 à 6 minutes. Ajoutez ensuite les cubes de tomates et prolongez la cuisson de 5 minutes à feu doux.

Tip: Kaneel heeft een specifieke smaak. Proef goed en voeg naar smaak meer of minder toe.

Couper les courgettes en deux
3

Coupez les courgettes en deux et épépinez-les à l’aide d’une cuillère. Ciselez les pépins et ajoutez-les au mélange à base de tomates. Mettez ensuite les demi-courgettes dans le plat à four et arrosez-les de 1/2cc d’huile d’olive par personne. Assaisonnez-les avec 1/4cc de cumin par personne, puis salez et poivrez.

Enfourner les courgettes
4

Mélangez le riz, la moitié de la feta et le mélange à base de tomates. Salez et poivrez. Farcissez-en les demi-courgettes. Parsemez-les d’amandes effilées. Enfournez les courgettes 20 à 25minutes ou jusqu’à ce qu’elles soient cuites et tendres.

Tip: Heb je nog vulling over? Schep deze dan tussen de courgettehelften in.

Préparer la salade de tomates
5

Coupez la tomate prune en dés. Mélangez-les au reste de la feta dans le saladier. Rectifiez l’assaisonnement avec un peu d’huile d’olive vierge extra, du sel et du poivre. Ajoutez les herbes à la salade. Conservez-en éventuellement un peu pour garnir le riz.

Servir
6

Servez deux demi-courgettes par personne. Accompagnez le tout de la salade de tomates.