Wist je dat garam masala letterlijk 'pikant kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
50 gram
Biologische volle yoghurt
½ zakje(s)
Garam masala
1.5 tl
Gemalen kurkuma
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
0.16 zakje(s)
Gemalen komijnzaad
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
100 gram
Passata
75 gram
Basmatirijst
2.5 gram
Verse koriander
90 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Kippendijfilet
¾ el
Olijfolie
¼ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Halveer de kippendijen en leg in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuif zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast (zie Tip). Snipper de ui. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
Tip: Hoe langer je de kip marineert, hoe meer smaak hij opneemt van de marinade.
Verhit per persoon: 1/4 el boter en 1/2 el olijfolie in een pan op middelmatig vuur. Bak de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomaat en de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe. Bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook de saus 10 - 15 minuten. Haal de kip uit de koelkast, verwijder de aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel met een snuif zout. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Schud de kokosmelk of roer goed door met een vork en voeg toe aan de pan met de passata en de groenten. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop. Garneer met de verse koriander en de overige yoghurt.