Kruidige couscous met halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige couscous met halloumi

Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt

Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Gezouten amandelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Limoen

65 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode paprika

85 gram

Volkoren couscous

40 gram

Sultana rozijnen

50 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3887 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers28 g
Vezels5.1 g
Eiwitten31 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander fijn. Was de limoen grondig. Rasp vervolgens de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm (zie Tip).

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname gebruik dan 40 gram halloumi en 60 gram couscous per persoon. De overige halloumi en couscous is lekker in een lunchsalade de volgende dag.

Snijden en wellen
2

Snijd de paprika in reepjes (zie Tip). Meng in een pan met deksel de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer evenveel vitamine C bevat als drie sinaasappels?

Paprika bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

Couscous mengen
5

Schep de couscous in een saladekom, meng de koriander erdoor en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Tip: Deze couscous is gemaakt van volkorenmeel en bevat in vergelijking met gewone couscous niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer, en vitamine B2 en B6.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.