Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta

Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta

met mais, tomaat en zwarte bonen

Het is tijd voor een taco-fiesta! Van een avocado vol gezonde vetten en zoute feta maak je een smeuïge, frisse salsa. Zet alles in aparte bakjes op tafel, zo kan iedereen zelf de perfecte taco samenstellen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Maiskolf

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Tacoschelpen

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Gemengd gehakt

1 pak(ken)

Zwarte bonen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)998 kcal
Energie (kJ)4175 kJ
Vetten66 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11 g
Vezels17.2 g
Eiwitten40 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Maatbeker
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Mais bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet de maiskolf rechtop en snijd de maiskorrels van de kolf af.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de mais met een snuf zout 4 – 6 minuten. Voeg daarna toe aan een kom.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocadoblokjes toe aan een maatbeker.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de mais dan in 1/4 el roomboter per persoon en bak het gehakt bij stap 3 zonder zonnebloemolie. Gebruik in dit geval wel een pan met een goede anti-aanbaklaag.

Saus maken
2
  • Verkruimel 2/3 van de feta boven de maatbeker met avocadoblokjes.
  • Voeg 2 el water per persoon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
Gehakt bakken
3
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur.
  • Bak de Mexicaanse kruiden een halve minuut en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het rundergehakt in 3 – 6 minuten los.
  • Voeg na 3 minuten de bonen toe en bak mee met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Vul de tacoschelpen met het gehakt-bonenmengsel.
  • Verdeel vervolgens de tomatenblokjes en maiskorrels hierover.
  • Schep een lepel van de avocado-fetasaus bovenop en garneer met de overige feta. 

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Vezels zorgen voor goed werkende darmen, een gezond cholesterolgehalte en je voelt je er lekker lang door verzadigd.