HelloFresh
topBanner
Kipworststukjes met zelfgemaakte appelmoes

Kipworststukjes met zelfgemaakte appelmoes

met krieltjes en spekjes

Lees meer

Variëren? Geef je appelmoes een originele twist met tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - past perfect bij de kruiden van de kipworstjes!

Labels:BalansLekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Krieltjes

2 stuks

Appel

2 stuks

Knoflookteen

4 stuks

Kipworstjes

2 tl

Paprikapoeder

400 g

Groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Spekblokjes

5 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2619 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers33.0 g
Vezels11 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 12 - 14 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met per persoon: 1 1/2 el honing en 3 el water in een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur. Prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot serveren met de deksel op de pan.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kipworstjes in stukjes.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de knoflook, de worstjes en het paprikapoeder 1 - 2 minuten.Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 10 - 12 minuten. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 5 - 6 minuten.

4

Snijd de bieslook fijn. Meng de krieltjes door de gebakken spekblokjes. Verdeel de groenten met kipworstjes en krieltjes over de borden en garneer met de bieslook. Serveer met de appelmoes.