Kipworstjes met parelcouscous
met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippen en ze zijn gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
0.48 tl
Sumak
80 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
120 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
1 stuk(s)
Aubergine
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Ui
4 stuk(s)
Kipworstjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Courgette
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Boter
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd daarna in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel (zie Tip). Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat, afgedekt, 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, de rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine en courgette toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.
Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten, inclusief gekruide olie, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg de gekruide labne en de verse koriander naar smaak toe (zie Tip).
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.