Skip to main content
Kippendij met citroen en krieltjes
Kippendij met citroen en krieltjes

Kippendij met citroen en krieltjes

Met gebakken snijbonen en knoflook

Hoewel de filet het populairste stukje kip is, zijn de dijen een stuk malser. Door de kippendijen met bot eerst even aan te bakken, wordt het velletje lekker krokant. Daarna gaan ze met citroen en tijm de oven in, wat zorgt voor extra veel smaak.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Citroen

250 gram

Krieltjes

1 tl

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Kippendij met bot

5 bosje(s)

Verse tijm

1 stuk(s)

Knoflookteen

175 gram

Gesneden snijbonen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3494 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd18.1 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels13 g
Eiwitten41 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Oven
Rasp
Ovenschaal
Hapjespan met deksel

Instructies

Citroen snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in plakjes.

Krieltjes mengen
2

Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de gedroogde rozemarijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Kip op smaak brengen
3

Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kippendij op middelhoog vuur in 4 – 6 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut 1/2 tl citroenrasp per persoon toe.

Kip in de oven
4

Verdeel de plakjes citroen en de takjes tijm over de bodem van een andere ovenschaal. Haal de kippendij uit de pan, leg op de citroen en schenk het bakvet erover. Zet de kippendij en de krieltjes in de oven en bak 25 – 30 minuten, of tot ze gaar zijn.

Snijbonen bakken
5

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan met deksel (maak eventueel schoon met keukenpapier) en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal daarna de deksel van de pan en bak nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de krieltjes met de kippendij en de snijbonen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes