HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilet In Mosterd Roomsaus
topBanner
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen en courgette

Lees meer

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:FamiliePopulair
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelen

125 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 takje(s)

Verse rozemarijn

2 stuk(s)

Kipfilet

1 stuk(s)

Courgette

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

1 el

Wittewijnazijn

3 el

Olijfolie

100 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3446 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Energie (kJ)3446 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten54.0 g
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten49 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers13.0 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels10 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Eiwitten36 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm (zie Tip). Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 25 - 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer het gerecht dan met de helft van de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

2

Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart - hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.

3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige roomboter en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten. 

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

5

Blus de champignons af met 50 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Voeg de kookroom toe en laat de saus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 – 12 minuten tot de gewenste dikte.

Tip: Proef de saus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken.

6

Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus. 

Tip: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.