Skip to main content
Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst
Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst

Avec un mélange de cacahuètes et de coco râpée

Houd jij van de fusionkeuken? Dan past dit gerecht goed bij jou. Je mengt Hollandse groenten als prei en peen met op Aziatische wijze bereide pandanrijst met sojasaus, kokosrasp en gezouten pinda’s. Dit is gebaseerd op het Indonesische bijgerecht seroen-deng.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Jordnødder
Celery
Senf
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Gemarineerde kipdrumsticks

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

10 gram

Gezouten pinda's

10 gram

Kokosrasp

85 gram

Basmatirijst

100 stuk(s)

Wortel

1.5 tl

Kerriepoeder

5 ml

Sojasaus

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3326 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Aluminiumfolie
Kom
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout, dek de pan af en bak 10 minuten op middellaag vuur. Keer tussendoor een paar keer om.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Hak de pinda’s grof. Meng de pinda’s met de kokosrasp in een kom. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 - 20 minuten in de oven.

4

Kook ondertussen de rijst in 10 - 12 minuten, afgedekt, droog in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middel-laag vuur. Voeg halverwege de peen toe en breng op smaak met de curry-kruiden, sojasaus en peper.

6

Voeg de rijst en de helft van de pinda’s en kokosrasp toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de rijst over de borden. Garneer de maaltijd met de overige pinda’s en kokosrasp en serveer met de kipdrumsticks. Besprenkel de rijst met het bakvocht uit de ovenschaal.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes