Houd jij van de fusionkeuken? Dan past dit gerecht goed bij jou. Je mengt Hollandse groenten als prei en peen met op Aziatische wijze bereide pandanrijst met sojasaus, kokosrasp en gezouten pinda’s. Dit is gebaseerd op het Indonesische bijgerecht seroen-deng.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Gemarineerde kipdrumsticks
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
10 gram
Gezouten pinda's
10 gram
Kokosrasp
85 gram
Basmatirijst
100 stuk(s)
Wortel
1.5 tl
Kerriepoeder
5 ml
Sojasaus
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout, dek de pan af en bak 10 minuten op middellaag vuur. Keer tussendoor een paar keer om.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Hak de pinda’s grof. Meng de pinda’s met de kokosrasp in een kom. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 - 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de rijst in 10 - 12 minuten, afgedekt, droog in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middel-laag vuur. Voeg halverwege de peen toe en breng op smaak met de curry-kruiden, sojasaus en peper.
Voeg de rijst en de helft van de pinda’s en kokosrasp toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak nog 2 minuten. Verdeel de rijst over de borden. Garneer de maaltijd met de overige pinda’s en kokosrasp en serveer met de kipdrumsticks. Besprenkel de rijst met het bakvocht uit de ovenschaal.