Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans, yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
200 gram
Broccolini
2 stuk(s)
Bosui
200 gram
Kipsaté
4 stuk(s)
Spies
2 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 zakje(s)
Gomasio
(BevatSesamzaad)½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
2 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Voeg de broccolini en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.
Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspies 3 - 4 minuten per kant, tot hij goudbruin en gaar is. Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus, de gomasio en de roomboter toe en laat de saus karamelliseren.
Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg op ieder bord 2 kipspiesjes per persoon. Schenk de saus uit de pan over de groenten en de rijst. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.