topBanner
Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

met rijst, broccolini en wortel

Lees meer

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans, yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Broccolini

2 stuk(s)

Bosui

200 stuk(s)

Kipsaté

4 stuk(s)

Spies

2 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3503 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

2

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Voeg de broccolini en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.

3

Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspies 3 - 4 minuten per kant, tot hij goudbruin en gaar is. Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus, de gomasio en de roomboter toe en laat de saus karamelliseren.

4

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg op ieder bord 2 kipspiesjes per persoon. Schenk de saus uit de pan over de groenten en de rijst. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.