topBanner
Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

Lees meer

De sesamkip is krokant van buiten en mals van binnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:Familie
Allergenen:EiSesamzaadGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

150 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

20 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kipfilethaasjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

2 tl

Sambal

2 el

Bloem

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3428 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten44 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik, snijd de paprika in reepjes en snijd de wortel in dunne halve plakken. Meng de groenten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

3

Pak 3 diepe borden. Meng de bloem in het eerste bord met een snuf zout. Kluts 1/2 ei per persoon met een vork in het tweede bord. Meng de sesamzaadjes met panko, peper en zout in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip vervolgens door het geklutste ei en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.

5

Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom. Haal de bakplaat met groenten uit de oven en giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven, en bak verder tot de groenten klaar zijn.

6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.