Kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry

Met palmkool en feta

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 2.8 / 4van de 212 beoordelingen
Lees meer

Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, heeft een verfijndere en zachtere smaak dan andere kolen. Duizenden jaren geleden al erg populair bij de Romeinen en sinds een tijdje ook opnieuw erg in trek bij ons. In dit gerecht combineer je de palmkool met de voedzame kikkererwten en kruidige curry.

Labels:Quick & easyPittigVeggieGlutenvrij
Allergenen:SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

250 g

Palmkool

200 g

Vastkokende aardappelen

2 takje

Verse oregano

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Kikkererwten

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 stuks

Gepelde tomaten

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2359.7760000000003 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten53 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijd de aardappelen.Snijd de palmkool.
Snijd de aardappelen.Snijd de palmkool.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steel van de palmkool en snijd het blad in dunne repen. Schil of was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in blokjes. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.

Voeg de currykruiden toe.
Voeg de currykruiden toe.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Bak in de laatste 30 seconden de currykruiden mee.

3

Voeg de aardappelen, kikkererwten, oregano, gepelde tomaten en 50 ml water per persoon toe. Maak de gepelde tomaten klein met een houten spatel, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de palmkool toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta.

Garneer met de feta.
Garneer met de feta.
5

Verdeel de kikkererwtencurry over de borden en garneer met de feta.