topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikkererwtencurry

Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, heeft een verfijndere en zachtere smaak dan andere kolen. Duizenden jaren geleden al erg populair bij de Romeinen en sinds een tijdje ook opnieuw erg in trek bij ons. In dit gerecht combineer je de palmkool met de voedzame kikkererwten en kruidige curry.

Labels:
Pittig
•Veggie
Allergenen:
Selderij
•Mosterd
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Palmkool

100 gram

Vastkokende aardappelen

1 takje(s)

Verse oregano

½ stuk(s)

Kikkererwten

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Gepelde tomaten

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)564 kcal
Energie (kJ)2360 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers0 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Hapjespan met deksel
•Wok met deksel

Instructies

Snijd de aardappelen.
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steel van de palmkool en snijd het blad in dunne repen. Schil of was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in blokjes. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.

Voeg de currykruiden toe.
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Bak in de laatste 30 seconden de currykruiden mee.

3

Voeg de aardappelen, kikkererwten, oregano, gepelde tomaten en 50 ml water per persoon toe. Maak de gepelde tomaten klein met een houten spatel, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de palmkool toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta.

Garneer met de feta.
5

Verdeel de kikkererwtencurry over de borden en garneer met de feta.