Skip to main content
Pastabowl met garnalen en tomatensaus
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!

4.3
(74)

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het is de perfecte basis voor pasta- of pizzasauzen.

Labels:
Légumes +
Famille
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

⅗ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3164 kJ
Energie (kcal)756 kcal
Vetten26.4 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten90.2 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels9.4 g
Eiwitten34.7 g
Zout2.1 g
Potassium220 mg
Calcium33 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Halveer de courgette en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier, maar houd ze apart van elkaar. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de helft van de oregano. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster 15 - 20 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn.
Pasta koken
2
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet de pasta af en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur. Bak de panko met de overige oregano 3 - 4 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Voeg toe aan een kleine kom en bewaar apart.
Garnalen bakken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Verhit in dezelfde pan de passata, Siciliaanse kruidenmix, zwarte balsamicoazijn, suiker en de overige knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en roer goed door. Voeg wat kookvocht toe als de pastasaus te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd het basilicum grof.
  • Verdeel de pasta over kommen of diepe borden.
  • Serveer alle toppings apart op tafel: de courgette, puntpaprika, garnalen, panko, mozzarella en het basilicum. Laat iedereen de eigen pastabowl naar smaak maken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders