HelloFresh
topBanner
Kapsalon met vegetarische döner

Kapsalon met vegetarische döner

met ovenfriet, salade en knoflookmayonaise

Foodtrend
Lees meer

Van verrassende alternatieven voor vlees tot het fermenteren van groente - in november ontdekken we foodtrends. Leuk dat je meedoet!

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Rode ui

2 g

Tomaat

2 kuipje

Little gem

1 stuks

Knoflookteen

160 g

Vegetarische döner kebab

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

75 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

25 g

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Karnemelk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3381 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels15 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem krop en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el mayonaise per persoon met de karnemelk. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten aan. Voeg de vegetarische döner toe en bak nog 5 - 6 minuten.

5

Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.

6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische döner daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische döner dan naast de friet.