Skip to main content
Italiaans gekruide ovenschotel met rundergehakt

Italiaans gekruide ovenschotel met rundergehakt

met aardappelschijfjes en courgette

4.1
(1,5K)

Deze ovenschotel zet je met het grootste gemak op tafel. Wij hebben je vast geholpen door de aardappelen en groenten voor te snijden en het gehakt te kruiden - de oven doet de rest!

Labels:
Famille
Calorie Smart

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Courgette

5.1 gram

Verse oregano, salie en tijm

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

100 gram

Aardappelschijfjes

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)633 kcal
Energie (kJ)2649 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.4 g
Eiwitten47 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220°C. Dans la casserole, portez une grande quantité d'eau à ébullition en ajoutant une bonne pincée de sel. Émincez l'oignon. Écrasez l'ail ou émincez-le. Nettoyez les champignons avec l'essuie-tout et détaillez-les en petits dés. Coupez la courgette en rondelles de 1/2 cm d’épaisseur maximum. Effeuillez et ciselez finement l'origan, la sauge et le thym.

Cuire la courgette
2

Disposez les rondelles de courgette sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Salez et poivrez. Enfournez 8 à 10 minutes. Faites cuire les rondelles de pommes de terre 6 à 8 minutes dans la casserole. Ensuite, égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Tip: Wist je dat dit gerecht ruim 400 gram groente bevat? Een van de groenten is courgette. Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen, tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Préparer la sauce tomate
3

Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y revenir l'ail et l'oignon 1 minute. Ajoutez la viande de bœuf hachée, les champignons, les herbes fraîches et poursuivez la cuisson 5 à 6 minutes. Déglacez avec les cubes de tomate et 1 cc de vinaigre balsamique noir par personne. Salez et poivrez. Réchauffez le tout encore 2 minutes.

Préparer le plat à four
4

Graissez le plat à four avec un peu d'huile d’olive ou de beurre. Couvrez le fond du plat avec la moitié des rondelles de courgette, puis versez une couche de sauce tomate par-dessus. Répétez l’opération avec le reste des rondelles de courgette et de sauce tomate. Enfin, recouvrez le plat des rondelles de pommes de terre.

Enfourner
5

Saupoudrez le fromage italien râpé sur le plat et enfournez-le 8 à 10 minutes, ou jusqu’à ce que le fromage forme un croûte dorée.

Servir
6

Servez le gratin sur les assiettes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders