Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

met spinazie, Grana Padano en zelfgemaakte knoflooktoast

Vrij vertaald betekent Grana Padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

40 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Spinazie

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

125 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2998 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten79.6 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels19 g
Eiwitten28.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.
Stoof maken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de Italiaanse kruiden en 2/3 van de knoflook toe en bak 30 seconden mee, of tot de kruiden beginnen te geuren.
  • Voeg de bouillon en de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Kruidenboter maken
3
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur (zie Tip).
  • Voeg de spinazie toe in de laatste 2 minuten en laat slinken.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de boter met de helft van de peterselie en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de parelcouscous te snel droogkookt.

Serveren
4
  • Snijd het broodje in sneetjes van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Serveer de stoofpot in kommen of diepe borden. Garneer met de Grana Padano en de overige de peterselie.
  • Serveer met het knoflookbrood ernaast.