HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaans Gekruide Groentestoof Met Parelcouscous
topBanner
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

met spinazie, geraspte kaas en zelfgemaakte knoflooktoast

Lees meer

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:VeggieKlimaatbewustExtra groenteEenpansgerecht
Allergenen:GlutenTarweGerstEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

75 gram

Parelcouscous

(BevatGluten, TarweKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(BevatGluten, Tarwe, GerstKan bevattenSoja, Lupine, Eieren, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3174 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Energie (kJ)3174 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten27.0 g
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten97 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers16.0 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels12.48 g
Vezels12.48 g
Eiwitten26 g
Eiwitten26 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.

Tip: Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zet opzij tot gebruik in stap 3.

2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg 2/3 van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak 30 seconden mee, tot de kruiden beginnen te geuren.
  • Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 4 - 5 minuten op laag vuur.
3
  • Voeg de parelcouscous toe en kook 8 - 10 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe.
  • Meng ondertussen in een kleine kom 1 el roomboter per persoon, de helft van de bladpeterselie, de overige knoflook, peper en zout.
  • Snijd het rozenbroodje in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter.
  • Verdeel de toastjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
4
  • Verdeel de groentestoof over kommen of diepe borden.
  • Garneer de stoof met de Grana Padano-vlokken en de overige bladpeterselie en serveer met de toastjes.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.