Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

met spinazie, geraspte kaas en zelfgemaakte knoflooktoast

Parelcouscous, ook bekend als ptitim in Israël, verscheen voor het eerst in de keuken in de jaren 50. Het werd gebruikt ter vervanging van een schaars product, namelijk: a) gewone coucous b) bulgur of c) rijst (Het juiste antwoord is: c)

Labels:
Veggie
Eenpansgerecht

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

45 gram

Parelcouscous

100 gram

Spinazie

5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)795 kcal
Energie (kJ)3328 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers16 g
Vezels11.4 g
Eiwitten27 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180°C. Préparez le bouillon. Émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’oignon. Coupez les carottes en deux dans la longueur, puis en demi-rondelles.

Cuire les légumes
2

Dans la marmite à soupe, faites chauffer l’huile d’olive à feu moyen-vif. Faites-y revenir l'oignon et la carotte 4 à 5 minutes. Salez et poivrez. Ajoutez 2/3 de l’ail et les épices italiennes, puis poursuivez la cuisson 30 secondes, jusqu’à ce que les épices libèrent leur parfum. Ajoutez les cubes de tomate et le bouillon, portez le tout à ébullition, puis laissez mijoter 5 à 6 minutes à feu doux.

Préparer les toasts
3

Ajoutez le couscous perlé et poursuivez la cuisson 8 à 10 minutes. Ajoutez les épinards lors des 2 dernières minutes. Pendant ce temps, dans le petit bol, mélangez 1 cs de beurre par personne, la moitié du persil plat, le reste de l’ail ainsi que du sel et du poivre. Coupez les petits pains en tranches de 2 cm d’épaisseur et tartinez-les de beurre aux fines herbes. Disposez les toasts sur la plaque recouverte de papier sulfurisé, puis enfournez-les 6 à 8 minutes.

Servir
4

Servez le mijoté de légumes dans des bols ou des assiettes creuses. Garnissez-le de fromage italien et présentez les toasts en accompagnement.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.