Indonesische stijl satésausfrietjes met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische stijl satésausfrietjes met kipgehakt

Indonesische stijl satésausfrietjes met kipgehakt

met zoetzure radijs

Zoetzuur is ideaal om mee te variëren. Voeg ook eens rode peper, verse gember en lente-ui toe. Het zuur maakt gelijk korte metten met de scherpe smaken.

Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Pindasaus

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

250 gram

Dunne frieten

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)979 kcal
Energie (kJ)4098 kJ
Vetten57.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten81.1 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels8.7 g
Eiwitten31.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Koekenpan
Kleine steelpan

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Radijs bereiden
2

Verwijder het eventuele radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de radijs toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Limoenmayonaise maken
3

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Snijd de limoen in 8 partjes. Meng in een kom de mayonaise met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl limoenrasp (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor per persoon: 1 el mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

Kipgehakt bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los. Hak ondertussen de koriander fijn.

Afwerken
5

Verwarm de satésaus met 1 el water per persoon in een kleine steelpan op laag vuur. Haal de frieten uit de oven en meng met de helft van de koriander.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Verdeel hierover het kipgehakt. Schenk de satésaus erover en garneer met de gefrituurde uitjes, zoetzure radijs en overige koriander. Besprenkel met de limoenmayonaise.