HelloFresh
topBanner
Indiase dahl met zoete aardappel en kokosmelk

Indiase dahl met zoete aardappel en kokosmelk

Met pompoenpittensalsa en kruidig naanbrood

Lees meer

.

Labels:VeggieEten binnen 3 dagen
Allergenen:SelderijMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

3 cm

Verse gember

150 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

1 kuipje

Tomatenpuree

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

70 g

Rode splitlinzen

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Limoen

1 stuks

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3787 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd24.7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan
Deksel
Koekenpan
Kleine kom
Bakplaat
Bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui, rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1.5 cm.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk los of schud het pakje flink zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.

3

Voeg de zoete aardappel en de rode linzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten, of tot de linzen en de zoete aardappel zacht zijn. Voeg eventueel meer water toe als de Dahl te droog wordt.

4

Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de helft van de koriander, het limoenrasp, 2 tl limoensap per persoon, de gepofte pompoenpitten en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

5

Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood (zie TIP) op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

6

Roer, wanneer de linzen gaar zijn, de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met zout, peper en het overige limoensap naar smaak. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.