Huisgemaakt gehaktbrood met Italiaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Huisgemaakt gehaktbrood met Italiaanse kruiden

Huisgemaakt gehaktbrood met Italiaanse kruiden

met courgette en romige basilicum-aardappelsalade

Misschien ken je meatloaf vooral als een Amerikaans iets, maar dit is dus niet het geval. Hij komt oorspronkelijk uit wat wij nu West-Europa noemen, namelijk rondom Duitsland en Scandinavië!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

15 ml

Basilicumcrème

150 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Veldsla

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2734 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels9.4 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rasp 40 g courgette per persoon. Snijd de overige courgette in schijfjes van ongeveer 1/2 cm dik (zie Tip). Rasp de ui met de grove rasp of snijd fijn.

Tip: Als je te veel courgette in het gehaktbrood doet, kan het erg zacht en nat worden. Weeg daarom goed af.

Mengen
2

Voeg de geraspte courgette, het gehakt, de panko, de Italiaanse kruiden en de ui in een kom. Voeg de helft van de basilicumcrème toe. Breng flink op smaak met peper en zout. Kneed het gehakt.

Weetje: Rundvlees is een bron van ijzer en courgette is rijk aan vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer uit je voeding. Een topcombinatie dus!

Gehaktbrood bakken
3

Vorm het gehaktmengsel in een ovenschaal tot een gehaktbrood. Leg de courgetteschijfjes erop. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het gehaktbrood gaar is.

Krieltjes bereiden
4

Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel. Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pot met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.

Krieltjessalade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de overige basilicumcrème met de mayonaise (zie Tip). Voeg de krieltjes toe en meng met de basilicummayonaise. Voeg de veldsla en tomaat toe en meng met de krieltjes. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je geen mayonaise in huis? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid olijfolie.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de krieltjessalade.