HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeekfilet Uit De Oven In Mediterraanse Saus
topBanner
Heekfilet uit de oven in Mediterraanse saus

Heekfilet uit de oven in Mediterraanse saus

met tzatziki, gegrilde groenten en Turks broodje

Bourgondisch
Lees meer

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Allergenen:VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenMosterdSesamzaadSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

3 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Leccino olijven

10 gram

Verse munt en oregano

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

10 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Turkse groene peper

1 stuk(s)

Rode paprika

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSesam, Ei, Melk, Noten, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Harissa hummus

(BevatMosterd, Sesamzaad, Sulfiet)

Zelf toevoegen

6 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5109 kJ
Energie (kcal)1221 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels13 g
Eiwitten46 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan
Kleine kom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de tomaat in parten. Halveer de olijven. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Snijd de citroen in schijfjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, olijven en de helft van de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Meng de oregano erdoorheen. Leg de heekfilet in een ovenschaal en verdeel het tomatenmengsel over de heekfilet. Verdeel de panko en citroenschijfjes erover en bak 15 - 18 minuten in de oven.

4

Snijd de Turkse groene peper en rode paprika in reepjes en leg ze in een andere ovenschaal. Meng met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en verkruimel de feta erover. Zet de ovenschaal naast de heekfilet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of tot ze donker beginnen te worden. Hak de pistachenoten grof. Bak het Turkse broodje in de oven naast de heekfilet en groenten 3 - 6 minuten mee.

5

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer fijn. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng in een kleine kom de komkommer, de overige knoflook en de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de gebakken aardappelpartjes in een schaal. Zet de ovenschaal met de heekfilet en met de groenten op tafel. Garneer de groenten met de pistachenoten. Serveer de tzatziki en harissa hummus in schaaltjes. Snijd het Turkse broodje in punten en leg op een houten plank.