Skip to main content
Heekfilet met spekreepjes en gekaramelliseerde ui

Heekfilet met spekreepjes en gekaramelliseerde ui

met spinazie-pastinaakpuree en knoflookbotersaus

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

30 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1

[Plantaardige] melk

1.25 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3237 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten35.1 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten71.7 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels13.4 g
Eiwitten41.1 g
Zout2.3 g
Pan met deksel
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de pastinaak in grove stukken.
  • Kook de aardappelen en pastinaak in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot verder gebruik.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.
Ui bakken
2
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes 2 - 4 minuten. Leg daarna op een bord met keukenpapier.
  • Bak de ui in dezelfde pan 9 - 12 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en voeg dan de honing toe. Meng goed en zet het vuur uit.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Spinazie bakken
3
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. 
  • Voeg de spinazie toe. Laat slinken. Haal daarna uit de pan en houd apart.
  • Pureer de aardappelen en pastinaak met een klein klontje boter en een scheutje melk.
  • Roer de spinazie en de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit een flinke klont boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Dep de vis droog met keukenpapier. Bak de vis 3 minuten op de huid.
  • Draai om, voeg de overige knoflook toe en bak nog 3 minuten.
  • Serveer de puree op borden. Verdeel de gekaramelliseerde ui en de vis in knoflookboter erover. Garneer met de spekreepjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders