Skip to main content
Halloween spinnenweb pannenkoekjes

Halloween spinnenweb pannenkoekjes

2 porties | met chocolade en bananenspookjes

4.0
(28)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze spooky pannenkoekjes met chocolade en banaan maak je af door met het glazuur spinnenwebben te tekenen. Happy Halloween!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
/ Voor 2 personen

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

150 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

100 gram

Bloemsuiker

(Kan bevatten: Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

3 stuk(s)

Banaan

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

½ tl

Zout

Energie (kJ)5076 kJ
Energie (kcal)1213 kcal
Vetten49.6 g
waarvan verzadigd24.5 g
Koolhydraten164.5 g
waarvan suikers105.9 g
Vezels5.2 g
Eiwitten27.1 g
Zout3.4 g
Potassium93 mg
Kom
Spatel
Garde
Koekenpan
Aluminiumfolie
Plastic zakje
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verhit 2 el boter in een pan op laag vuur. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  • Kluts 2 eieren in een kom. Voeg 250 ml karnemelk toe en klop met een garde of mixer tot er veel luchtbellen ontstaan.
  • Weeg 150 g bloem af en voeg toe aan een tweede kom. Meng de bloem met 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker.
  • Spatel het ei-karnemelkmengsel door de bloem.
2
  • Meng de gesmolten boter in een kleine kom met 1 el bruine basterdsuiker en 1 tl kaneel.
  • Voeg 3 el van het pannenkoekenbeslag toe en meng goed. Voeg eventueel een klein scheutje melk toe als het te dik is geworden. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en peer en snijd de appel en peer in schijfjes.
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in de pan op middelhoog vuur.
  • Schenk een soeplepel beslag in de pan.
  • Gebruik een lepel om met het kaneelsuiker-mengsel een spiraal in de pannenkoek te tekenen.
  • Bak de pannenkoeken in 2 minuten per kant bruin.
  • Ga door tot het beslag op is en houd de gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg om de 2 pannenkoeken weer een beetje olie toe.
4
  • Verhit ondertussen 2 el boter in een tweede pan op middelhoog vuur. Bak de appel en peer 2 - 3 minuten.
  • Voeg 1 el suiker en 1/2 tl kaneel toe en bak de appel en peer in 2 - 3 minuten zacht en bruin. 
  • Zet de stapel pannenkoeken op tafel en serveer met de Griekse yoghurt, de walnoten en de gebakken appel en peer.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders