HelloFresh
topBanner
Groentepaella met krokante halloumi

Groentepaella met krokante halloumi

met doperwtjes, citroen en kurkuma

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1.5 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Tomaat

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ tl

Kurkuma

150 g

Risottorijst

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Doperwten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Citroen

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

500 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3527 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes van maximaal 3 cm lang.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui, paprika en risottorijst 2 - 4 minuten aan. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

3

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst in 10 - 14 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt.

4

Snijd de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak in 6 - 8 minuten de halloumiblokjes bruin en knapperig. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.

5

Haal de hapjespan met paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.

6

Serveer de paella in de pan. Schep de halloumi blokjes erop, garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.