Skip to main content
Groentelasagne met vers basilicum

Groentelasagne met vers basilicum

met mascarponesaus, courgette en wortel

4.4
(1,8K)

Mensen houden al eeuwen van lasagne! Het oudste geschreven recept voor lasagne komt uit de 14e eeuw, uit een Italiaans kookboek genaamd “Liber de Coquina”.

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Soja
Kan sporen van allergenen bevatten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten, Ei)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

50 ml

Water voor saus

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3155 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten85.2 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels9.1 g
Eiwitten25.3 g
Zout1.7 g
Potassium316.3 mg
Calcium67 mg
Iron1.2 mg
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dunne schijfjes.

Courgette roosteren
2

Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 8 - 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor de lasagne. Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes.

Saus maken
3

Verhit de overige olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer de passata, suiker, Siciliaanse kruidenmix en het water voor de saus erdoor (zie Tip). Laat nog 3 - 4 minuten sudderen. Meng de mascarpone door de saus.

Tip: Nadat je de passata uit het pak hebt geschonken, kun je het lege pak vullen met de aangegeven hoeveelheid water. Schud goed en voeg het water toe aan de sauteerpan: zo neem je de passatarestjes ook mee.

Lasagne maken
4

Schenk een dun laagje saus in een ovenschaal. Bedek met een paar lasagnebladen. Smeer wat saus over de lasagnebladen en bedek met wat courgetteschijfjes. Herhaal deze stappen tot bijna alle saus op is. Eindig met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en de mozzarella.

Basilicum snijden
5

Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de oven. Snijd ondertussen het basilicum fijn.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten. Garneer met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders