topBanner
Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

met little gem en krieltjes in de schil met tomatentapenade

Lees meer

Weet jij wat de 5 basisingrediënten zijn van een Griekse salade? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Voorgekookte halve kriel met schil

80 g

Vegetarische tomatentapenade

⅔ stuks

Komkommer

2 stuks

Pruimtomaat

2 stuks

Little gem

½ stuks

Rode ui

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 g

Leccino olijven

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

20 g

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3602 kJ
Energie (kcal)861 kcal
Vetten62.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels10 g
Eiwitten18 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Diep bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de halve krieltjes toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Haal het deksel van de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 3 minuten. Haal van het vuur en meng er de tomatentapenade doorheen.

2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer en pruimtomaat in blokjes. Snijd de little gem in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Voeg alles toe aan de saladekom en meng met de dressing.

3

Strooi de bloem in een diep bord. Snijd per persoon 2 stukken feta af van 25 gram. Haal de stukken feta door de bloem, zodat ze volledig bedekt zijn met een laagje bloem. Verhit 2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de feta toe aan de koekenpan zodra de olie goed heet is en bak de feta in 2 - 3 minuten per kant goudbruin.

4

Verdeel de gebakken krieltjes en de salade over de borden. Serveer de gebakken feta op de salade. Garneer de salade met de olijven.