Skip to main content
Griekse platbroodpizza
Griekse platbroodpizza

Griekse platbroodpizza

met feta en olijven

Les ingrédients ne changent pas et la préparation reste la même que celle indiquée sur votre fiche recette.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Leccino-olijven

10 gram

Verse munt, oregano en peterselie

75 gram

Magere yoghurt

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

2 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2881 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers19 g
Vezels11.8 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de gele paprika in reepjes. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.

Fetasaus maken
3

Meng in een hoge kom de yoghurt met de feta met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.

Pizza beleggen
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de fetasaus erover en beleg met de uien, paprika, oregano, olijven en plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: De platbroden zijn van volkorenmeel gemaakt. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de platbroodpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders