Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met gebakken aardappeltjes, cherrytomaten en paprika

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Aubergine

80 gram

Portobello

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)637 kcal
Energie (kJ)2666 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers12 g
Vezels16.5 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

Snijden
2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de paprika in blokjes.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Aardappelen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan.

Groenten in de oven
4

Leg ondertussen de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Groenten meebakken
5

Verdeel ondertussen de cherrytomaten en paprika in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes over de portobello en rode ui, 5 minuten voor het einde van de baktijd.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met de ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente per portie bevat? Meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!