Skip to main content
Geroosterde groenten met falafelballetjes
Geroosterde groenten met falafelballetjes

Geroosterde groenten met falafelballetjes

Avec des patates douces, une sauce au yaourt épicée et du pain naan

3.8
(622)

Door de bataat eerst even kort te koken, wordt hij zacht. Hierna bak je de plakken nog in de oven met tomaatjes en paprika. We hebben er deze keer voor gekozen om voorgedraaide falafel-balletjes in het gerecht te gebruiken, zodat jij meer tijd hebt.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Gele paprika

200 gram

Mini-romatomaten

2 tl

Gemalen korianderzaad

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat: Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

125 gram

Falafel

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Mosterd)

2 el

Naturel yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3217 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten89 g
Vezels18 g
Eiwitten20 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Snijd de bataat in plakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bataat. Schil of was de bataat grondig en snijd in plakken van maximaal 1 cm dik. Kook de bataat, af-gedekt, 5 - 6 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

2

Snijd ondertussen de paprika in repen en verwijder het groen van de mini-romatrostomaatjes.

3

Meng op een bakplaat met bakpapier de bataat, paprika, tomaten, het grootste deel van de gemalen koriander en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 12 - 14 minuten in de oven. Verwarm het naanbrood de laatste 3 minuten bij de groenten in de oven.

Bak de falafelballetjes in de koekenpan
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes in 5 - 6 minuten rondom goudbruin.

5

Meng de yoghurt met de overige gemalen koriander en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de yoghurt
6

Verdeel de bataat en groenten over de borden. Serveer met het naanbrood, de falafelballetjes en de yoghurt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders