Skip to main content
Gepocheerd ei in groene groente-curry
Gepocheerd ei in groene groente-curry

Gepocheerd ei in groene groente-curry

met naanbrood, spinazie, prei en venkel

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 52 kilometer autorijden?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

50 gram

Spinazie

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Naanbrood met kruiden

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Latte)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander en munt

¼ stuk(s)

Limoen

1 cm

Verse gember

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3306 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.

Tip: Je verwarmt de oven voor om de naan af te bakken. Je kunt er ook voor kiezen de naan te verwarmen onder een grill of bak 1 - 2 minuten per kant in de koekenpan.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut (zie Tip). Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. 

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Curry maken
3

Voeg de prei en venkel toe en bak nog 3 - 5 minuten. Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de kokosmelk en 50 ml bouillon per persoon toe, kook de saus 3 - 4 minuten zonder deksel. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren in 8 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur (zie Tip). Haal, als het geheel te nat blijft, halverwege het deksel van de pan zodat overtollig vocht kan verdampen.

Tip: Het ei is gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooier nog zacht is. Als je meer van harde dooiers houdt, kun je het ei langer garen.

Naan bakken
5

Bak ondertussen het naanbrood 2 - 3 minuten in de oven. Hak de verse kruiden grof en snijd de limoen in partjes.

Serveren
6

Verdeel de groente-curry en eieren over de borden en garneer met de verse kruiden. Serveer met het naanbrood en knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de groente-curry.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan een derde van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla