HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGepaneerde Broccoli Noedelbowl
topBanner
Gepaneerde broccoli-noedelbowl

Gepaneerde broccoli-noedelbowl

met hoisin-mayonaise, komkommer en taugé

Lees meer

Je paneert de broccoli met panko. Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.

Labels:VeggieFamilieNieuwKlimaatbewust
Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

360 gram

Broccoli

100 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Hoisinsaus

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

1 stuk(s)

(Mini-)komkommer

2 stuk(s)

Bosui

100 gram

Taugé

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3728 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een grote kom de mayonaise met de helft van de hoisinsaus. De andere helft van de hoisinsaus gebruik je in stap 5. Schep 1/3 hoisin-mayonaise in een kleine kom, meng met 1 1/2 el water per persoon en bewaar tot stap 6. Meng in een tweede grote kom de panko, een snufje zout en 1/4 el olijfolie per persoon.

2

Houd de blokjes van de steel van de broccoli apart voor later. Voeg de broccoliroosjes toe aan de grote kom met hoisin-mayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de broccoliroosjes helemaal bedekt zijn met de saus. Voeg ze vervolgens toe aan de grote kom met panko en meng tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten en giet daarna af. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

4

Verhit een wok of hapjespan met 5 ml sesamolie per persoon op middelhoog vuur en voeg het witte gedeelte van de bosui en de gesneden steel van de broccoli toe. Bak 5 - 8 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de taugé toe en bak mee.

5

Voeg, zodra de groenten gaar zijn, de noedels en de overige hoisinsaus toe aan de wok en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en houd warm op laag vuur. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.

6

Verdeel de noedels met groenten over diepe borden. Verdeel de broccoliroosjes over de noedels en leg de komkommerplakjes ernaast. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en besprenkel met de overige hoisin-mayonaisedressing.