Gepaneerde broccoli-noedelbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde broccoli-noedelbowl

Gepaneerde broccoli-noedelbowl

met hoisin-mayonaise, komkommer en taugé

Je paneert de broccoli met panko. Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en dat zorgt voor een lekker knapperig korstje.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

180 gram

Broccoli

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

75 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Lente-ui

50 gram

Sojascheuten

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3728 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10 g
Vezels9.8 g
Eiwitten20 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een grote kom de mayonaise met de helft van de hoisinsaus. De andere helft van de hoisinsaus gebruik je in stap 5. Schep 1/3 hoisin-mayonaise in een kleine kom, meng met 1,5 el water per persoon en bewaar om in stap 6 te gebruiken. Meng in een tweede grote kom de panko, een snufje zout en 1/4 el olijfolie per persoon.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Broccoliroosjes bakken
2

Houd de blokjes van de steel van de broccoli apart voor later. Voeg de broccoliroosjes toe aan de grote kom met hoisin-mayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de broccoliroosjes helemaal bedekt zijn met het sausje. Voeg ze vervolgens toe aan de grote kom met panko en meng tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Voor een extra krokant resultaat geef je de broccoliroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Noedels bereiden
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Groenten bakken
4

Verhit een wok of hapjespan met 5 ml sesamolie per persoon op middelhoog vuur en voeg het witte gedeelte van de bosui en de gesneden steel van de broccoli toe. Bak 5 - 8 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Voeg de laatste minuut de taugé toe en bak mee.

Noedels afmaken
5

Voeg, zodra de groenten gaar zijn, de noedels en de rest van de hoisinsaus toe aan de wok en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en houd warm op laag vuur. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groenten over diepe borden. Verdeel de broccoliroosjes over de noedels en leg de komkommerplakjes ernaast. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en besprenkel met rest van de hoisin-mayonaisedressing.