Skip to main content
Gekonfijte kippendij met bagna cauda
Gekonfijte kippendij met bagna cauda

Gekonfijte kippendij met bagna cauda

Met ansjovis, knoflook en zoetzure groenten

Bagna cauda, een saus van olijfolie, boter, ansjovis en knoflook, wordt in Italië gegeten als een fondue om groente in te dippen. Vandaag maak je er een saus van voor bij de kip, met fijngehakte walnoten en peterselie. Door de knoflookteen langzaam te garen in de olie, wordt hij zacht en zoet van smaak - heel anders dan je van knoflook gewend bent!

Allergenen:
Gluten
Noten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Gele biet

¼ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

1 stuk(s)

Kleine baguette

10 gram

Walnoten

2 stuk(s)

Ansjovis

5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4376 kJ
Energie (kcal)1046 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers18 g
Vezels10 g
Eiwitten38 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Steelpan
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Zorg dat ze net onder water staan in een pan met deksel, voeg een snuf zout toe en breng afgedekt aan de kook. Kook 3 – 4 minuten, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Schil ondertussen de gele biet en snijd in dunne staafjes. Snijd de rode paprika in dunne halve reepjes.

bakken
2

Voeg de wittewijnazijn, de suiker, 2 el water per persoon en wat zout toe aan een steelpan met deksel en breng aan de kook. Voeg alle groenten toe en laat, afgedekt, 3 minuten zachtjes koken. Schep halverwege om. Voeg de groenten inclusief vocht toe aan een hoge kom en dek af. Schep de groenten regelmatig om.

olie
3

Pel de knoflooktenen en laat ze heel. Voeg samen met de olijfolie toe aan een kleine steelpan. Gaar de knoflook 12 – 15 minuten heel zachtjes op middellaag vuur, of tot hij lichtbruin en helemaal zacht is.

oven
4

Leg ondertussen de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en zet boven in de oven. Bak de kip 15 – 17 minuten, of tot hij goudbruin is. Bak de eerste 8 – 9 minuten de demi-baguette mee. Snijd ondertussen de walnoten, de ansjovis en de verse bladpeterselie fijn. Haal de knoflook met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de olie.

olie
5

Voeg de walnoten en de ansjovis toe aan de steelpan met olie en laat nog 4 minuten zachtjes koken. Plet ondertussen de knoflooktenen tot een pasta, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel. Haal de pan van het vuur en roer er de knoflookpasta en de helft van de peterselie door. Schep de groenten uit het zuur.

serveren
6

Verdeel de zoetzure groenten over de borden en besprenkel met een klein deel van de bagna cauda. Leg de gekonfijte kippendij erop en besprenkel met de overige bagna cauda. Bestrooi met de overige peterselie en serveer met de demi-baguette.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes