HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGehaktbrood Met Mozzarella En Tomatensaus
topBanner
Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus

Gehaktbrood met mozzarella en tomatensaus

met zelfgemaakte frietjes en sperziebonen

Lees meer

Je geeft het gehaktbrood extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

Labels:Familie
Allergenen:GlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelen

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Rundergehakt

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Ui

Tomatenpuree

300 gram

Sperziebonen

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

100 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3955 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Energie (kJ)3955 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten42.28 g
Vetten42.28 g
waarvan verzadigd17.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten80.55 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers16.0 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels14.59 g
Vezels14.59 g
Eiwitten53.76 g
Eiwitten53.76 g
Zout1.6 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Ovenschaal
Koekenpan
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Meng in een kom de frieten met per persoon: 1/2 el olijfolie, 3/4 tl Siciliaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan de helft van de hoeveelheid frietjes en gebruik de overige aardappelen voor een ander gerecht.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom het gehakt met de panko, de knoflook en per persoon: 3/4 tl Siciliaanse kruiden en 2 el water. Breng ruim op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bak 20 minuten mee in de oven met de frietjes. Haal het gehaktbrood uit de oven en zet opzij tot stap 5.

3

Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn en de suiker. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Voeg een bodempje water toe aan een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet vervolgens af.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

5

Scheur de mozzarella klein. Verdeel de tomatensaus en de mozzarelle over het gehaktbrood. Zet de ovenschaal met het gehaktbrood terug in de oven en bak 2 - 3 minuten, of tot de mozzarella gesmolten is (zie Tip).

Tip: Is het gehaktbrood nog niet gaar? Gaar het gehaktbrood dan nog 5 - 10 minuten langer in de oven.

6

Snijd het gehaktbrood met mozzarella in plakken en verdeel over de borden. Serveer de frietjes en de sperziebonen ernaast. Besprenkel het gerecht met de tomatensaus uit de ovenschaal.