Zelf kruidenboter maken is heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is roomboter, verse kruiden en een beetje spierkracht. In dit gerecht gebruiken we salie om de boter op smaak te brengen. Dit kruid past uitstekend bij de zeebaarsfilet en zorgt voor een mediterrane twist. Kruidenboter kun je ook met veel andere kruiden maken, kijk voor inspiratie op onze blog.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
1.5 tl
Kerriepoeder
(Bevat: Selderij, Mosterd)
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Knoflookteen
3 leaves
Verse salie
1 stuk(s)
Zeebaarsfilet met huid
(Bevat: Vis)
¾ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de boter uit de koelkast. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Meng de aardappelen op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie en het kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Bak de aardappelen 30 – 35 minuten in de oven, of totdat ze knapperig zijn.
Was ondertussen de prei en snijd het witte en het lichtgroene deel in dunne ringen. Snijd de rode cherrytomaten in kwarten. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de blaadjes verse salie zo fijn mogelijk.
Verdeel de cherrytomaten over een andere bakplaat met bakpapier en bestrooi naar smaak met peper, zout en een beetje suiker. Bak de tomaten de laatste 10 minuten mee met de aardappelen in de oven.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de prei in 5 – 7 minuten zacht. Breng op smaak met peper en zout. Haal de prei uit de koekenpan en houd eventueel warm in aluminiumfolie. Meng ondertussen in een kleine kom de boter, de salie en de knoflook met een vork. Dep de zeebaarsfilet droog met keukenpapier.
Verhit in dezelfde koekenpan een 1/2 el van de salieboter per persoon op middelhoog vuur en bak de zeebaarsfilet 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 minuut op de andere zijde. Bestrooi met peper en zout. Voeg de overige salieboter en 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut.
Serveer de zeebaarsfilet met de gekruide aardappelen, de prei en de cherrytomaten. Besprenkel met het bakvet uit de koekenpan.