Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Courgette
2.5 gram
Verse dille
1 stuk(s)
Zalmfilet
½ el
Zonnebloemolie
1.5 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pot met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.
Schep de aardappelen over op een bakplaat met bakpapier. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Bak 10 - 12 minuten al roerend en breng op smaak met peper en zout.
Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere kant.
Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardientjes, zit er vol mee.
Serveer de zalm met de patatjes, de groenten en de dille-mayonaise.