
Wist je dat gado gemengd betekent? Deze Indonesische salade wordt ook wel koud gegeten en wordt gekenmerkt door de pindadressing.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Komkommer
75 gram
Jasmijnrijst
2 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
100 gram
Gesneden spitskool
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)
90 ml
Kokosmelk
1.5 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)
25 gram
Sojascheuten
1 tl
Pikante rode saus [zoals sriracha]
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
2 el
Ketjap of zoete sojasaus
naar smaak
Peper en zout

Tip: Voor een mooi effect laat je tussen elke baan die je eraf schilt een klein stukje groen zitten.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst en eieren, maar gebruik de helft voor deze maaltijd. De rest kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Let op: sambal is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege.
Tip 1: Heb je geen ketjap in huis? Gebruik dan sojasaus, dat is net zo lekker!
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de ketjap of laat het bouillonblokje achterwege.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.