Skip to main content
Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus
Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

met witte rijst, komkommer, sojascheuten en gekookt ei

Wist je dat gado gemengd betekent? Deze Indonesische salade wordt ook wel koud gegeten en wordt gekenmerkt door de pindadressing.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen:
Egg
Hvede
Sesamzaad
Soja
Jordnødder

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

100 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Hvede, Sesamzaad, Soja)

90 ml

Kokosmelk

1.5 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Jordnødder Kan bevatten: Schalenfrüchte)

25 gram

Sojascheuten

Zelf toevoegen

1 tl

Pikante rode saus

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)956 kcal
Energie (kJ)3998 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd20.5 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels8.2 g
Eiwitten35.1 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng in 2 potten met deksel water aan de kook voor de sperziebonen en rijst.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.
  • Schil de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in schijfjes.

Tip: Voor een mooi effect laat je tussen elke baan die je eraf schilt een klein stukje groen zitten.

Koken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Spoel de eieren goed af. Kook de sperziebonen en 2 eieren per persoon, afgedekt, in de andere pot met een flinke snuif zout (zie Tip). 
  • Haal na 5 - 8 minuten de eieren uit de pot en spoel af met koud water.
  • Voeg de spitskool toe aan de sperziebonen en kook nog 1 - 2 minuten. Giet daarna af.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst en eieren, maar gebruik de helft voor deze maaltijd. De rest kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.

Saus maken
3
  • Bak de Javaanse wokpasta in een steelpan op middelhoog vuur tot hij begint te geuren.
  • Weeg de kokosmelk af, voeg toe en kook 1 minuut. Zet het vuur daarna lager.
  • Voeg de pindakaas en per persoon: 2 el ketjap, 1/4 bouillonblokje en 1 tl sambal toe en meng goed door (zie Tip 1 & 2).
  • Breng op smaak met peper en zout en laat de saus 5 - 6 minuten indikken op laag vuur.

Let op: sambal is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege. 

Tip 1: Heb je geen ketjap in huis? Gebruik dan sojasaus, dat is net zo lekker!

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de ketjap of laat het bouillonblokje achterwege.

Serveren
4
  • Pel de eieren en halveer ze.
  • Verdeel de rijst over diepe borden en leg de sperziebonen, komkommer, sojascheuten en spitskool erbovenop.
  • Garneer met de eieren en serveer met de kokos-pindasaus.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

met frisse salade van peer en komkommer
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra
Biefstuk met patatjes uit de oven

Biefstuk met patatjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

Double veggie - Broodje hamburger met Italiaanse twist

met een extra grote salade, tomatensalsa en basilicummayonaise
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Tofu bowl met satésaus en paksoi

Tofu bowl met satésaus en paksoi

met zoetzure komkommer en rijst

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui