Flammkuchen met grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met grillkaas

Flammkuchen met grillkaas

met courgette en frisse salade

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Klimaatbewust
Caloriebewust
Familie
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)592 kcal
Energie (kJ)2476 kJ
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten52.4 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels3.7 g
Eiwitten23.6 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en de courgette in dunne halve maantjes.
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp (zie Tip). Meng in een kom de geraspte grillkaas met de zure room en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper.

Tip: Het is niet erg als de kaas wat brokkelt. Verkruimel deze stukjes met je vingers of snijd ze in kleine stukjes. Heb je geen grove rasp? Hak de grillkaas dan heel fijn.

Bakken
2
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten voor in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de ui en courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes. 

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Salade maken
3
  • Verdeel de grillkaas met zure room over de flammkuchen.
  • Bak de flammkuchen nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de grillkaas begint te kleuren.
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng de komkommer en 2/3 van de rucola door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de ui en courgette over de flammkuchen.
  • Garneer de flammkuchen met de overige rucola.
  • Serveer de salade naast de flammkuchen.