Flammkuchen met grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met grillkaas

Flammkuchen met grillkaas

met courgette en frisse salade

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)586 kcal
Energie (kJ)2454 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers11 g
Vezels4.2 g
Eiwitten2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de courgette in dunne halve maantjes.
  • Rasp de halloumi met een grove rasp (zie Tip). Meng in een kom de geraspte halloumi met de crème fraîche en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Breng op smaak met peper.

Tip: Het is niet erg als de kaas wat brokkelt. Verkruimel zulke stukjes met je vingers of snijd ze in kleine stukjes. Heb je geen grove rasp? Hak de halloumi dan heel fijn.

Bakken
2
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten voor in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de rode ui en courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en houd apart.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Salade maken
3
  • Verdeel de halloumi met crème fraîche over de flammkuchen.
  • Bak de flammkuchen nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de halloumi begint te kleuren.
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng de rucola en de tomatenblokjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rode ui en courgette over de flammkuchen.
  • Garneer de flammkuchen met een deel van de rucolasalade.
  • Serveer de overige rucolasalade met de flammkuchen.