Skip to main content
Flammkuchen met grillkaas

Flammkuchen met grillkaas

met courgette en frisse salade

4.1
(254)

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode ui

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

Energie (kJ)2456 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten54.4 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels4 g
Eiwitten22.8 g
Cholesterol15 mg
Zout2.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium318.8 mg
Calcium75 mg
Iron1.2 mg
Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de courgette in dunne halve maantjes.
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp (zie Tip). Meng in een kom de geraspte grillkaas met de zure room en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper.

Tip: Het is niet erg als de kaas wat brokkelt. Verkruimel deze stukjes met je vingers of snijd ze in kleine stukjes. Heb je geen grove rasp? Hak de grillkaas dan heel fijn.

Bakken
2
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten voor in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de rode ui en courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en houd apart.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Salade maken
3
  • Verdeel de grillkaas met zure room over de flammkuchen.
  • Bak de flammkuchen nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de grillkaas begint te kleuren.
  • Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Meng de rucola en de tomatenblokjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rode ui en courgette over de flammkuchen.
  • Garneer de flammkuchen met een deel van de rucolasalade.
  • Serveer de overige rucolasalade met de flammkuchen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders